Hrvatski liječnički zbor
Hrvatsko društvo za medicinu rada

Izrada dijagnostičkog alata u dijagnostici COVID-19 kao profesionalne bolesti u zdravstvenih djelatnika

Poveznica na upitnik: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Ym1J7H5ShkKXGk7dFFJ_xeAcA1fGZHVOrgePrkVZcr1UME1UQ0tQR1lMSlFIOUxRTUFUVEhQSTI2WC4u

UPUTE O UPORABI UPITNIKA I NALAZA UPITNIKA

1. Ispunjavanje upitnika

Oboljeli zdravstveni djelatnik, Vaš pacijent, ispunjava upitnik prije dolaska u Vašu ambulantu.
Nakon što Vas pacijent kontaktira i dogovori termin susreta ili slanje dokumentacije vezane za prijavu COVID-19 kao profesionalne bolesti, gore navedenu poveznicu na upitnik pošaljite pacijentu e-mailom.
Prilikom dogovora termina, potrebno je predstaviti upitnik, zatražiti njegovu e-mail adresu i uputiti ga na ispunjavanje upitnika prije dolaska u ambulantu, ali tek onda kada prikupi svu dokumentaciju koju će Vam donijeti ili poslati. Ovaj upitnik virtualni je alat i može se ispuniti isključivo pomoću pametnog telefona ili kompjutora.
Ukoliko ste u mogućnosti ponuditi pacijentu ispunjavanje upitnika u ambulanti, Vaš pacijent može ući u upitnik putem poveznice na Vašem kompjutoru ili putem poveznice koju ste mu ranije ili u ambulanti poslali e-mailom, uz uvjet da u tom trenutku pacijent raspolaže aplikacijom na svojem pametnom telefonu, putem koje odmah može pristupiti pretincu svoje elektroničke pošte.
Pacijent može ispuniti upitnik i nakon posjeta ambulanti medicine rada i sporta. U tom slučaju njegovi odgovori pohranjuju se u Nalaz upitnika koji sadrži odgovore svih Vaših pacijenata. Na taj način omogućeno Vam je praćenje svih zdravstvenih djelatnika s COVID-19 u Vašoj ambulanti. Isto tako, s obzirom na znanstveni aspekt ovog istraživanja, nadamo se što većem broju pacijenata koji sudjeluju u ovom istraživanju i stoga bismo bili zahvalni kada biste potaknuli svoje pacijente na ispunjavanje upitnika i nakon odlaska iz ambulante.

2. Uvid u nalaz upitnika

Prije dolaska pacijenta u ambulantu, slijedi Vaš uvid u nalaz upitnika, koji je usklađen sa Smjernicama za postupak prijave profesionalne bolesti uzrokovane zarazom COVID-19 HDMR HLZ
Svi podaci, koji se odnose na jednog pacijenta u nalazu upitnika, navedeni su u jednom redu tablice. Na kraju reda nalaze se pripadajuće ime, prezime, OIB, zanimanje i vrsta ustanove Vašeg pacijenta.
Nalazi svih pacijenata koji su ispunili upitnik nalaze se u jednom dokumentu.
Ukoliko ste korisnik računa sustava OFFICE 365 za tvrtke, pritisnite na poveznicu na nalaz upitnika:
Nakon pritiska na poveznicu prikazuje se sučelje koje zahtijeva unos Vašeg korisničkog imena i lozinke (račun OFFICE 365 za tvrtke). Nakon uspješne prijave prikazuje se novo sučelje u kojem trebate pronaći Responses. U desnoj polovici ekrana nalazi se oznaka Excel dokumenta uz tekst Otvori u programu Excel. Pritiskom na taj tekst otvara se nalaz upitnika. Nakon svakog novog ispunjavanja upitnika, nalaz se automatski ažurira.
Ukoliko niste korisnik računa sustava OFFICE 365 za tvrtke, nalazu upitnika možete pristupiti tek nakon što Vam ga voditelji istraživanja pošalju e-mailom. Nalaz će Vam u tom slučaju biti poslan e-mailom u najkraćem mogućem roku od ispunjavanja upitnika.
Ako Vam je nalaz upitnika žurno potreban (npr. pacijent ispunjava upitnik tek u ambulanti), molimo Vas da kontaktirate dr. Žaju.
3. Potpisivanje informiranog pristanka
Prije odlaska pacijenta iz ambulante, vrlo je važno da Vaš pacijent pročita i potpiše informirani pristanak koji se nalazi u privitku e-maila.
Molim Vas da informirani pristanak isprintate u dva primjerka. Na njemu se već nalaze elektronski potpisi istraživača, a da bi bio valjan, potrebni su: potpis pacijenta, Vaš potpis i čitko navedeno Vaše ime i prezime, naziv Vaše ustanove te datum i mjesto kada je informirani pristanak potpisan. Sve navedeno potrebno je navesti na unaprijed predviđenim mjestima.

 

Jedan potpisani primjerak dajete pacijentu, a drugi potpisani primjerak molimo Vas da pošaljete poštom na:
Roko Žaja, Katedra za zdravstvenu ekologiju i medicinu rada i sporta, Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova ulica 4, 10000 Zagreb

S poštovanjem,
Roko Žaja, dr. med.
Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet
Ivana Kerner, dr. med.
Ustanova za zdravstvenu skrb BONIFARM ZDRAVLJE
dr. sc. Jelena Macan, dr. med., prim.
Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada
izv.prof. dr. sc. Milan Milošević, dr. med.
Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet

«rujan 2022»
ponutosričetpetsubned
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
image

O nama

Hrvatsko društvo za medicinu rada je stručno društvo specijalista medicine rada i/ili specijalista medicine rada i športa Hrvatskog liječničkog zbora. Pridruženi članovi društva su visokoobrazovani stručnjaci drugih struka i znanstveni djelatnici koji nisu liječnici, a djeluju na području medicine rada i sporta.

Više

KONTAKT

Hrvatsko društvo za medicinu rada

Šubićeva 9
10000 Zagreb

Telefon: 01/4693-300
GMS: 091/486-1001

OIB: 60192951611
Predsjednik društva: Tomislav Furlan, dr.med.

© 2022 Hrvatsko društvo za medicinu rada - Izrada: X-media.hr
Povratak na vrh